Elmia 2020 blir framflyttad till 2021.

Elmia2019 KTG monter

Så kom beslutet som tyvärr var mer eller mindre väntat, Elmia husvagn & husbil 2020 ställs in och flyttas till september 2021. Man kan läsa följande meddelande på  husvagnsmässans hemsida

Elmia Husvagn Husbil 2020 är framflyttad

Efter noga övervägande och i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund och vår samarbetspartner Caravan Club of Sweden och diverse utställare och besökare. Nästa Elmia Husvagn Husbil kommer att genomföras 8-12 september 2021.
Beslutet är taget med anledning av den rådande situationen med Covid -19. Det är svårt idag att sia om hur situationen ser ut i september och en mässa som Husvagn & Husbil kräver lång tid att planera. Att sedan Dusseldorfmässan blev framflyttad och därmed krockade med Elmiamässans datum gjorde inte situationen enklare för tillverkarna. Redan innan dagens beslut så har flera märken meddelat att de inte kommer delta på några mässor under 2020 som till exempel Erwin Hymer Group där ibland LMC är ett av märkena, vilket säkert också till viss del har spelat roll. Men främst handlare det om att säkra utställarna och besökarnas säkerhet och idag kan ingen säkert säga hur situationen kommer se ut i september. Det innebär enorma svårigheter i att skapa en kvalitativ mässa för utställare och besökare.
 
Med det sagt så fortsätter säsongen tuffa på. Just nu är det högt tryck i försäljningen. Det är oerhört många förstagångs köpare som skall SWEmestera i vårt vackra land. Med husvagn och husbil reser du tryggt och självförsörjande med eget badrum, kök och bäddar. 

Lansering av 2021 årsmodeller

Det enda vi vet just nu är att lanseringen av 2021 kommer att bli annorlunda jämfört med allt annat vi varit med om. Nu är det upp till tillverkare & oss återförsäljare att anpassa oss till situationen, påverka det som kan påverkas och hitta nya vägar och verktyg för att presentera de nya årsmodellerna och planösningarna.

Ur alla kriser föds och utvecklas nya ideér och lösningar som flera av dem man kommer fortsatt hålla fast vid när sedan Elmia husvagn och husbil åter är tillbaka igen i september 2021.

Vad händer med VIP-träff 18-20 september?

Ni är flera som frågat, vad händer med VIP-träffen i år. Det är idag svårt att säga hur situationen kommer se ut i september. Men i dagsläget fortsätter vi planenligt med vår VIP-träff 18-20 september. Vi kommer att anpassa den till rådande rekommendationer som gäller då. Den kan komma att genomföras med vissa anpassningar. Allt beror på rådande rekommendationer. (Vilket också innebär att den kan komma ställas in om det krävs)

Behåll gärna helgen bokad i kalendern för Backamo Husvagnscenters VIP-träff. Vi lovar att hålla er uppdaterade med mer information under sommaren.

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?